OKI Printing Solutions – Voordelig printen met inkt

Oki Printing Solutions is één van de beste ontwikkelaars van printers en kopieermachines. Zij doen dit op particulier niveau, maar ook op bedrijfsniveau. De printers die OKI Printing Solutions Produceert zijn bijzonder snel en accuraat. OKI Printers staan dan ook goed bekend, vooral doordat er compleet gespecialiseerd is in de richting van printers. Bedrijven als Philips, Canon en HP zijn op veel meer vlakken bezig en leveren vaak minder gespecialiseerd werkt af in vergelijking met OKI.

Toner Cartridges van OKI

OKI Printing Solutions maakt in plaats van printer cartridges of inkt cartridges gebruik van Toner Cartridges. Toners Cartridges is een soort inkt-cartridge met daarin grafietpoeder en een polymeer. De diameter van de deeltjes is tussen de 8 en 12 micrometer. Vroeger werd het nog in losse plastic flessen gedaan, maar nu is het dus in cartridges gestopt, zodat printers gebruik kunnen maken van Toner via een laser. Laserprinters stralen de toner deeltjes op het papier en de tonerdeeltjes worden dan al het ware het papier in gedrukt. Er zijn ook Toner copier cartridges op de markt aanwezig, die speciaal gemaakt zijn om toner te gebruiken in kopieerapparaten.

Waarom toner? Of waarom inkt cartridges?

Toner is heel voordelig als je snel en veel wilt produceren. Het duurt namelijk wel even om een printer die toner gebruikt te laden, maar als de printer eenmaal gereed is om af te drukken gaat hij als een speer door alle pagina’s heen en kan hij zo tot 19 pagina’s per minuut afdrukken. Gewone inkt cartridges zijn snel klaar om af te drukken. Dat is het voordeel van een normale cartridge. Als je voor jezelf dus heel weinig tegelijk print kun je beter zo een printer kopen en dus ook niet de OKIB512dn aanschaffen. In dat geval zijn printers en cartridges van merken aan te raden als: Compaq, Canon en Toshiba. Voor Toner zijn vooral OKI en Xerox goed in de markt. Je ziet ook veel Xerox Service Centres in Nederland, die om snel te kunnen werken gebruik maken van toner.

Specificaties van de OKIB512dn

De OKIB512dn is een tonercartridge die op nagenoeg alle printers van het merk OKI past, die voor particulier gebruik zijn. De printers voor bedrijfsgebruik kunnen zeker ook deze cartridge gebruiken, aangezien er 20000 prints (als de dekking 5% bedraagt) gemaakt kunnen worden, maar hij is beter voor particulier gebruik, aangezien 100000 prints toch wel een vereiste is voor de grote bakbeesten die op kantoor staan.

 

Prima Koop, die OKIB512dn

De OKIB512dn is in combinatie met de bovengenoemde OKI-toners een zeer goede koop. Bij elkaar kost het 400 euro, maar dan kun je wel een hele poos met de cartridges doen en heb je weinig zorgen over of je wel genoeg inkt hebt. OKI is een prima merk dat je als particulier zeker aan moet schaffen om het beste uit je printwerk te halen.

Admin
Geen reacties
Posted in:
Blog
Comments
There are no comments yet.
Write a comment
Your comment
Name
Email